Vliegen15.01.2013

Airline Food Award voor vliegtuigmaaltijden van KLM


Wij zijn geen fan van vliegtuigmaaltijden. De geur, de smaak, het is eigenlijk nooit heel erg goed. Toch zijn er prijzen voor eten in vliegtuigen: de European Airline Food Awards door Skyscanner. Al voor het tweede jaar op rij worden ze uitgereikt.

Als het gaat om lange vluchten, dan is KLM de winnaar: het eten zou daar het beste zijn. Dat is gebaseerd op de mening van 550 door Skyscanner geselecteerde reizigers en bloggers. De gerechten zijn beoordeeld op smaak en presentatie.

Na KLM zijn de vliegtuigmaaltijden van Aeroflot, SAS, Air France en British Airways ook positief uit de bus gekomen. In de low-cost categorie heeft Pegasus, onderdeel van Turkish Airlines, de eerste positie weten te bemachtigen. Flybe (British Airways) won de tweede plek gevolgd door Monarch, EasyJet en het Spaanse Vueling eindigt op de vijfde plek

In de categorie ‘Korte vluchten’ is Scandinavian Airlines (SAS) de grote winnaar. Lufthansa verdient een tweede plek en de winnaar van vorig jaar, Turkish Airlines, eindigt dit jaar op de derde plek, net voor British Airways en het Russische Aeroflot.

Volgens Skyscanner vindt 54 procent “het eten in vliegtuigen nu redelijk goed”. Driekwart hiervan vindt dat het een stuk verbeterd is in vergelijking met vorige jaren.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.