Ontspanning21.09.2010

Drie reizen die je gemaakt moet hebben in Google Earth


google-earth-5-screenshot.png
google-earth-5-screenshot.png

Soms ben je even klaar met zelf fysiek de aarde over reizen en dan is er sinds een paar jaar gelukkig Google Earth. Hiermee kun je via satellietfoto’s vanaf de bank de mooiste plekjes op deze aarde bezoeken.

Tijdens een bezoek aan het hoofdkantoor van Google lieten de productengineers van Google GEO, ons een paar prachtige plekken in Google Earth 5 zien:

Mars
In de nieuwste versie van Google Earth gaat Google verder dan de aarde. Je kunt nu ook een kijkje gaan nemen op de Maan of op Mars.  Als je Mars hebt geselecteerd, dan kun je zelfs als zoekterm de marslander ‘spirit’  invullen en dan kun je even het pad dat de marslander heeft afgelegd op Mars, bekijken. Fascinerend.

San Bruno
In Google Earth 5 heeft Google ook functionaliteit toegevoegd waarin je satellietfoto’s kunt zien op verschillende de momenten in de tijd.

Een goed voorbeeld hiervan is de San Bruno brand van twee weken geleden. In een voorstad van San Francisco ontplofte door een gaslek een deel van een woonwijk. Doordat er in Google Earth nu functionaliteit zit, om satellietfoto’s die genomen zijn op verschillende tijdstippen te zien, kun je nu bekijken hoe de woonwijk er voor en na de ontploffing uitzag.  Via AOL news kun je hier zien hoe je dat moet doen.

Warschau
Er zijn steden in de wereld die er in de afgelopen honderd jaar heel verschillend hebben uitgezien. Een mooi voorbeeld hiervan is Warschau. Doordat Google nu historische data heeft toegevoegd kun je zien hoe Warschau er in 1935 uitzag en na de verwoestingen in de tweede wereldoorlog en nu als moderne stad. Indrukwekkend.